fredag 18 oktober 2013

Om ett fantastiskt skratt och cyniska kommentarer

Här är någonting som jag lyssnat på flera varv bara för att karln har ett så fantastiskt skratt. Han ringer till sin kollega och meddelar på telefonsvararen att han blir sen samtidigt som han råkar se en bilolycka och börjar referera den. Tänk om man kunde skratta som han. Vilken gåva.

Sen är det några saker som är lite konstiga. Är det så här folk agerar när de är med om en bilolycka i Dallas? Och karln som refererar, han gör inte heller någonting annat än refererar. Å andra sidan, när de som är inblandade i olyckan beter sig som de gör förstår man att det är bäst att inte bli involverad.

Och sen kommer kommentarerna. De cyniska kommentarerna. "Fake." "Bad acting." o.s.v. De här kommentarerna finns alltid i såna här sammanhang och till vilken nytta? Jag avskyr dem! De som skriver dem vet helt säkert inte om det är fake eller inte så varför skriver de så då? För att visa att de minsann är lite smartare? Att de inte låter sig luras? För att det mesta som är roligt eller fantastiskt eller häpnadsväckande eller hemskt är fake? Och om man vet att nånting är fake, är det då nödvändigt att säga det och förstöra någon annans nöje? Nej, det är det helt säkert inte! Kanske ibland, om det handlar om någonting viktigt, men oftast inte!


Inga kommentarer: