måndag 20 augusti 2012

Bröllopsdag


Hurra, hurra, i dag har jag och Malin varit gifta i sju år. Jag ska skriva lite om det jag också eftersom någon på Malins blogg hade klickat i rutan "vill veta mera".

Jag inte bara älskar min fru, jag uthärdar henne! Det är nog det finaste. Tänk att uthärda någon, dag ut och dag in. Det är fantastiskt. Och för att ingen ska missförstå så har jag ribban väldigt högt då jag säger uthärdar (ja, jag tolkar väl ordet på mitt eget sätt i brist på bättre ord. Eller vänta nu, kanske jag menar att jag älskar henne). Hur som helst, det är underbart att jag får dela mitt liv med Malin. Hennes magnifika sällskap har gjort mig till en bättre människa, helt klart. Jag tycker jag har vuxit i en allmänt trevligare riktning tack vare henne. Man kunde säga att Malin har fått mina goda sidor att växa. Tack för det Malin! En kompis gjorde mig uppmärksam på att man i Jakobstad delar in folk i kategorierna "passli" (trevlig), "lycka" (ja ... lyckad, kanske lite rolig eller finurlig) och "undeli" (underlig). Om det inte var för Malin skulle jag förmodligen för evigt ha varit dömd som undeli, men nu finns det nog några som skulle kalla mig lycka eller t.o.m. passli. Här i offentligheten kan jag ännu passa på och vara tacksam för den ytterst trevliga släkten jag har fått på köpet, för att inte tala om våra finfina barn.

När vi gifte oss insåg vi inte vilken dag vi hade valt. Den mytomspunna, nästan heliga dagen 20 augusti. Det är ju då andjakten börjar! Det betydde inte så mycket för oss för sju år sedan, men gissa vem som stod i vassen i dag klockan 12.00 och kikade. Jo, det var ju jag! Det var också alldeles fantastiskt trevligt.

4 kommentarer:

Malins kusin Anna sa...

Vad fint skrivet och jag förstår precis vad du menar med att uthärda varandra :) Tänk att det finns någon som man orkar och vill vara med varje dag.
GRATTIS till er två!
Vi firar 11 års bröllopsdag denna lördag.

Anonym sa...

Jätte jätte fint! Grattis!
Hoppas allt lyca å kärlek fortsätter i måååånga år!
Paola

ponks sa...

Det här var en så jäkla fint skriven text, så jag blev riktigt rörd! Kan hålla med om det där med uthärdar; det är det som det handlar om. Att man just orkar med nåns närvaro, dag ut och dag in. Och sen just det där med att nån lyckas göra en till en bättre mänska, att man märker det själv. Det är inte många som lyckas med det, inte! Men har man hittat rätt så har man. Grattis till er båda och all lycka i fortsättningen.

Caj sa...

Tack, tack, tack!!!