fredag 14 juni 2013

Välkommen Edda!

Här är Edda
På vår gård får alla ungar. Först var det kaninerna ... eller flugorna ... sen hönsen, pilfinkarna, gråsparvarna, björktrastarna, skatorna och slutligen vi. Igår (13.6), på sin beräknade födelsedag, föddes lilla Edda. Allt har gått fint och vi är väldigt, väldigt glada och tacksamma!!! Inte minst för att vi hann föda på BB i Jakobstad som har sommarstängt från och med midsommar.


Var är Edda?
Papporna får allt större betydelse på BB och det tycker jag förstås att är fint. Till exempel ville vårdpersonalen att jag skulle stoppa in Edda under min tröja medan mor tog en dusch. En alldeles fantastisk idé, tycker jag som alltid (nåja, ofta) gått och burit våra barn i sjal när de har varit små. Jag tackar för förtroendet. Jag vet att det inte är så många år sedan ett sådant förtroende inte fanns.

6 kommentarer:

Sara sa...

Grattis trebarnspappan! Och ja, ett mycket fint initiativ, i alltför stor utsträckning är den nyblivna pappan (eller pappan i vardande på mödrarådgivningen) reducerad till åskådare, tycker jag,

ponks sa...

Grattis till er alla!! Härligt att bo på en gård där allt som är bra blir bara mer :)

Lena sa...

Så fint! När vi födde på möcs så var det nog ingen som ens tänkte tanken på att stoppa babyn under tröjan. Men jag är glad att malmska kommit längre i den frågan. Vi var mera inställd på sen avnavling och där kan nog möcs läsa sig på, dom frågade flera gånger om vi kan klippa men sa nej, vi bäntar än. Hur gjordes det på malmska? Klipptes navelsträngen medan den var blodfylld? Dock var dom mycket måna om att pappan skulle hålla om och bära babyn på barnintensiven och det var ju bra tyckte jag!

Härligt att ni kommit så långt nu och ett fantastiskt vackert namn har hon, tösabiten!

Caj sa...

Tack tack tack, hörni!

Navelsträngen klippte vi nog ganska tidigt, men det var ingen brådska. Jag är själv inte insatt i avnavlingens mystik, vilket egentligen är ganska skönt. Vi lät proffsen sköta sitt jobb och litade på att orsakerna till deras procedurer är motiverade. Jag har visserligen alltid tyckt att det är lite konstigt att klippa av navelsträngen men det finns väl goda orsaker till att man börjat göra det!?? Onaturligt känns det nog, men de naturliga vägarna är inte heller alltid de optimala.

Fridas Djurblogg sa...

Vet inte om du läst detta, men det handlar också om pappor. Har fått ganska stor spridning i Sverige. http://stokboet.wordpress.com/2013/06/13/vi-man-maste-bli-hela-som-manniskor/

Caj sa...

Tack Frida för länken. Jag tycker också det är väldigt bra för hela familjen om pappan tillbringar mycket tid med barnen och i hemmet. Däremot blir jag inte provocerad av familjer som gör på andra sätt. Var och en med sitt ... Men det som jag också stött på flera gånger är just det där ekonomiska argumentet, att pappan har inte råd att vara hemma. Där håller jag helt med stökboet och tycker att det i många fall är en prioriteringsfråga.