torsdag 12 januari 2012

Dreadlocks

Jag tycker det är mycket intressant att se vilka reaktioner min frisyr skapar både hemma och i olika delar av världen. Somliga önskar att jag klippte mig, men jag har aldrig fått så mycket komplimanger av människor jag inte känner som efter att jag friserade mig med dreadlocks för ca 10 år sedan.


I Karibien kan man tänka sig att dreadlocks har en annan betydelse än i Finland och jag såg fram emot att se vad folk tycker om dreadlocks här. Speciellt dreadlocks på en vit nordbo.


I går kom en cool, mörkhyad man fram till mig i butiken och sade någonting som jag inte förstod. Efter att ha beklagat att jag inte förstår så mycket franska tog han tag i mitt hår, såg mig i ögonen, formade händerna till ett hjärta framför sitt bröst och krockade knogar med mig. Här förknippas håret starkt med en tro på kärlek, jämlikhet och antirasism. För övrigt är det många som har dreadlocks här, både svarta och vita.

4 kommentarer:

Anonym sa...

kanske det blir tuppkam nästa gång? med tanke på vardagsord hämtade ur hönsriket. tror vi missade det?

hanna k

2000aldrig sa...

En antirasistisk saga för den som inte tänker sova...

Sagan om Mörkret

http://bit.ly/y7Lgfg

Anonym sa...

Vilka fina värderingar din frisyr representerar. Härligt att ha en hårstil som är vacker både inuti och utanpå. Hälsningar från ett väldigt snörikt Sandsund. Christel

Caj sa...

Tuppkam kunde ju vara en lämpligare frisyr för en som liksom jag gillar höns.

Fin (eller borde man säga otrevlig) saga!

Det är egentligen ganska ofta jag som rasta blanc väcker reaktioner här. Fast jag är ju inte rastafari. Och jag vet inte alltid vad folk som viftar, ropar eller tutar egentligen menar. Många som reagerar verkar också vara ganska väck, kanske av för mycket droger ...