onsdag 14 mars 2012

Skräpfisk ska bli bränsle

Bild: http://svenska.yle.fi/klimat/index.php/4520_skrapfisk_ska_bli_bransle 
Jag skäms över att vara människa då jag ser sådant här. "Men också skräpfiskarna borde kunna utnyttjas på ett mer effektivt sätt", står det. Måste vi verkligen utnyttja ALLT, dra upp varenda levande varelse från haven? Vi vet inte riktigt vad vi ska göra med dem men vi skall nog komma på någonting.  "... vår slutsats är att det mest lönsamma sättet att använda skräpfisken och fiskrenset är att göra biobränsle av det". Bränsle av braxen, mört och id! Nej, nej, nej Novia! Hur skulle det vara att äta de fiskar man drar upp? Braxen och id är inte skräp, inte ens för oss människor. Mört har jag inte smakat på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja sku i så fall gärna se att man gör bränsle av hundar o katter, o kanske kaniner.

Helst hundvalpar o kattungar, sen ska ja åka ut o nöjesköra me min city-jeep, prrrr tut-tut!

De låter kanske makabert o hemskt, men varför e de då ok när de gäller havsdjur? De kan ändå inte tänka o känna, för de liknar ju inte alls oss människor, kanske? O så e de ju inte alls mjuka o gulliga utan slemmiga o hala, dessutom?

H. pseudonymen hund-o-katt-rasisten

Caj sa...

Ha ha ha. Jo, bränsle av allt levande bara. Är inte nästan alla djur skräp enligt det här resonemanget?

Förresten, på tal om fiskar ... I Karibien gillar de att äta torsk med bananer. Det är en traditionell rätt som de var stolta över att bjuda på då vi var där. Men häpp, det finns ingen torsk i Karibien längre, för den har man fiskat slut på. Så nu importerar de torsk från Norge. Lika stolta verkade de vara över sin mat ändå.